Planten hebben vele voordelen
Algemeen

Planten hebben vele voordelen..

Naast het feit dat planten mooi in huis staan, hebben ze ook nog eens vele voordelen. Planten zorgen er onder andere voor, dat de luchtvochtigheid in je huis omhoog gaat en stofdeeltjes afnemen. Op deze manier verlagen ze de kans op een verkoudheid, verstopte neus en zere keel met 30%!! Het is zelfs zo dat planten, met name groene planten, rustgevend werken. Het stress gevoel neemt af, het maakt zelfs plaats voor een ontspannen gevoel. Uit onderzoek is gebleken, dat planten helpen om depressies tegen te gaan. Ze dragen namelijk bij aan een betere gemoedstoestand en positieve energie. Het kijken naar planten, werkt hetzelfde als het kijken naar de natuur, het heeft een herstellende werking. Het verhoogt je aandacht bij een vermoeiende taak, zoals thuiswerken of studeren. Dus voor de vele thuiswerkers onder ons, omring jezelf met planten voor een productieve werkdag.

Eén van mijn favoriete planten (ook te zien op de foto) is de orchidee. De symbolische betekenis van de orchidee staat voor: Luxe, liefde, schoonheid en kracht.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *