Vrije tijd

Films

Een tijdje terug had ik een bericht geplaatst over mijn top vijf bingewatch-materiaal van Netflix, oftewel mijn favoriete series. Nu voel je hem vast wel aankomen… Ja, vandaag een bericht over mijn top vijf favoriete films. Het zijn voornamelijk films die bestaan uit meerdere delen en die ik uiteraard vaker dan één keer heb gezien (sorry, not sorry)!


HARRY POTTER:
“Is één van de meest populaire films ooit gemaakt en bestaat maar liefst uit acht delen. Dus dat betekent, acht keer zo veel kijkplezier!”

Het gaat over een tiener die, tot hij een brief ontvangt van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, niet weet dat hij een tovenaar is. Zodra hij aankomt op Zweinstein gebeuren er bizarre dingen en gaat hij op avontuur met zijn beste vrienden Ron en Hermelien. Harry gaat ook het gevecht aan met de duistere tovenaar Heer Voldemort, die Harry’s ouders vermoordde in een poging onsterfelijkheid te verwerven en de tovergemeenschap aan zich te onderwerpen.
Liever lezen? Boeken zijn geschreven door: J.K. Rowling

TWILIGHT:
Gaat over het tienermeisje Bella (Isabella) Swan. Haar ouders zijn gescheiden. Tot nu toe heeft ze bij haar moeder gewoond in het zonnige Phoenix, maar ze besluit bij haar vader te gaan wonen wanneer Phil, de vriend van haar moeder, voor zijn werk moet gaan toeren. Haar vader woont in een klein dorpje, Forks. Als welkomstcadeau heeft hij een auto, van zijn vriend Billy, gekocht. Tijdens het afleveren van de auto ontmoet Bella ook de zoon van Billy, Jacob. Tijdens haar eerste schooldag ziet ze een vijftal bijzondere mensen de kantine in komen. Ze komt erachter dat het de Cullens zijn. Pleegkinderen van de plaatselijke dokter. Als Edward Cullen tijdens een les tegen haar begint te praten, raakt Bella geïnteresseerd in hem. In het begin duwt Edward haar weg, maar uiteindelijk geeft hij ook toe aan zijn gevoelens. Ook Jacob ontwikkelt gevoelens voor Bella. Beiden dragen een groot geheim met zich mee, zal Bella hun geheim ontdekken?
Liever lezen? Boeken zijn geschreven door: Stephenie Meyer

THE HUNGER GAMES:
In de nabije toekomst wordt Noord-Amerika geteisterd door droogte, brand en oorlog. Het wordt nu Panem genoemd, een land verdeeld in de ‘Hoofdstad’ en twaalf regio’s. Elk jaar worden twee jonge deelnemers van elk district uitgeloot met het doel om in een competitie de andere deelnemers uit te schakelen. Het volk wordt gedwongen om deze ‘wedstrijden’ te kijken. Voor vermaak, maar ook ter intimidatie van de onderworpen districten. Katniss (Jennifer Lawrence) neemt vrijwillig de plaats in van haar zusje, die geselecteerd was om deel te nemen. Peeta, een man zonder enige gevechtsvaardigheden, zal haar vergezellen. Samen moeten ze het opnemen tegen veel sterkere en beter getrainde deelnemers…
Liever lezen? Boeken zijn geschreven door: Suzanne Collins

STEP UP:
Een Amerikaanse dans- en muziekfilm uit 2006 met in de hoofdrol Channing Tatum. In 2008 werd deze opgevolgd door Step Up 2: The Streets, waarin Channing Tatum opnieuw opduikt, maar dan in een bijrol van enkele scènes. In 2010 kwam Step Up 3D uit, waarin teams van hiphopdansers de strijd met elkaar aangaan voor de titel en een hoofdprijs van $100.000,- Step Up 4: Miami Heat (alternatieve titel: Step Up Revolution) verscheen in 2012. De laatste kwam uit in 2014: Step Up All In, een mix van personages uit alle voorgaande delen.

MAGIC MIKE:
‘Work all day, work it all night’.

Gaat over de wereld van de mannelijke strippers en volgt Mike (Channing Tatum), die een jonge danser genaamd The Kid (Alex Pettyfer) onder zijn hoede krijgt. Hij leert hem de fijne kneepjes van de kunst van het feesten, het versieren van vrouwen en het gemakkelijk geld verdienen.


Mocht je nou net zo’n fan van films zijn als mij, dan raad ik je zeker aan om bovenstaande eens te gaan kijken. Veel kijkplezier! 😀

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *