Algemeen

Goede voornemens!

We zijn alweer in 2021 aangekomen, wat betekent dat wij weer een nieuw jaar voor ons hebben. Natuurlijk komen de goede voornemens ook weer om de hoek kijken en meestal zijn deze precies hetzelfde als vorig jaar, en het jaar daarvoor… Wij hebben allemaal zo onze goede voornemens, maar het volhouden daarvan is toch een stukje lastiger als dat wij denken.

Een goed voornemen komt vaak voort uit een impulsief idee. Er is geen plan van aanpak of voorbereiding. Het idee is simpelweg gewoon om iets te veranderen in je dagelijkse gewoonte(s). Zonder voorbereiding is het vaak moeilijker om iets vol te houden dan als je goed voorbereid te werk gaat. Wat nou als je ergens tegenaan loopt, of als je te maken krijgt met een terugval. Wat doe je dan? Je wilt toch niet opgeven? Om dit soort gedachten tegen te gaan is het verstandig om vooraf een plan van aanpak te maken, dan heb je altijd iets om op terug te vallen. Maar als jouw voornemen wel positief verloopt, wees dan ook trots op alle stappen en wat je al bereikt hebt. Je bent er misschien nog lang niet, maar motivation is the key.

Onthoud wel dat je niet direct resultaat zult merken/zien, want je lichaam heeft even tijd nodig om zich aan te passen aan je ‘nieuwe gewoonte’. Na één sigaret over te slaan zijn de schadelijke stoffen nog niet uit jouw lichaam en na één keer joggen ben je nog niet afgevallen. Het is dus heel belangrijk om vol te houden en niet te kijken naar wat je nu moet laten, maar naar wat het jou in de toekomst allemaal zal opleveren.

Nog een heel belangrijke punt; doe niet alles tegelijk. Het is makkelijker om meerdere goede voornemens te bedenken dan ze allemaal tegelijkertijd uit te voeren. Als iets dan niet gaat zoals jij wil, is de kans groter dat jij gefrustreerd raakt en de handdoek in de ring gooit. Je kunt beter kiezen voor één of twee voornemens waar je echt iets aan wilt veranderen en hier een plan voor maken. Blijf altijd in jezelf geloven, je kunt meer dan jezelf denkt!

 

Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2021!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *